Mierea 100% naturală este medicamentul pe care natura ni l-a oferit. Mierea polifloră este obţinută de albine din nectarul mai multor tipuri de flori de pe câmp. Această miere are în compoziţia sa diverse minerale, vitamine şi principii active pe care planta transmite, prin albine, mierii si, prin miere, omului.
Mierea polifloră este un aliment complet, poate cel mai complet aliment natural din câte există. Este compusă din zaharuri simple, fructoză, glucoză, vitamine din complexul B, vitamina C, enzime şi minerale. Constituenții majori ai mierii sunt apa și substanțele zaharoase, care reprezintă 99% din miere
Mierea polifloră se cristalizează tocmai pentru că este naturală. Zahărul adăugat ca si agent de falsificare nu mai cristalizeaza!
Culoarea mieri poliflore este influenţată de cantitatea de polen dintr-o anumită plantă. Culoarea predominantă este galben deschis, dar poate să ajungă până la o culoare maro închis.
Beneficiile mierii poliflore
Utilizarea mierii poliflore
Se recomandă consumul mierii în stare crudă!
Dacă se foloseşte mierea ca îndulcitor pentru cafea/ceai sau alte băuturi calde se recomandă ca temperatura lichidului să nu depăşească 40 de grade Celsius la momentul introducerii mierii.